Waar kan ik terecht voor informatie over hygiëne, gezondheid en handelen bij (vermoedens van) een corona besmetting?

Created with Sketch.

Voor informatie over hygiëne en hoe te handelen bij vermoedens van Corona, kijk op de websites van Thuisarts.nl, de Rijksoverheid en het RIVM. 

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Wat moet ik doen in het geval van spoed? (fysieke of mentale gezondheidscrisis)

Created with Sketch.

De regel blijft altijd, bij spoed zoals levensbedreigende situaties en ongevallen: bel 112.
Als je nu met iemand moet praten omdat je gedachten hebt jezelf iets aan te doen: bel 0900-0113.

Hoe kan ik praktische hulp krijgen, zoals bij boodschappen, oppas of het uitlaten van mijn hond?

Created with Sketch.
  1. Op de website van het Rode Kruis, kan je een formulier invullen met wat je nodig hebt, of hen bellen met je hulpvraag: https://www.rodekruis.nl/
  2. Niet Alleen is een website waar je hulp kunt aanvragen bij bijvoorbeeld boodschappen, oppas, de hond uitlaten, of voor een praatje: https://nietalleen.nl/ . Een vergelijkbare site is https://www.wehelpen.nl/

Zijn er ook andere mensen of hulplijnen die ik kan bellen? Bijvoorbeeld voor direct contact?

Created with Sketch.

Jazeker, er zijn vele mooie initiatieven:


  1. De Luisterlijn: https://www.deluisterlijn.nl/ Dag en nacht voor iedereen bereikbaar voor anonieme, vertrouwelijke gesprekken over Corona maar ook andere zaken. Ze bieden ook mail- en chatfuncties.
  2. Wij zijn er voor jou: https://wezijnervoorjou.nl/ Een initiatief om vitale beroepen een professioneel luisterend oor te bieden.
  3. De Kindertelefoon: https://www.kindertelefoon.nl/ Voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar, zowel een bel als chatoptie.
  4. Het Rode Kruis: https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/coronavirus-rode-kruis-hulplijn-geopend-voor-kwetsbaren/ Het Rode Kruis heeft speciaal voor kwetsbare mensen een hulplijn geopend, voor een luisterend oor of om praktische hulp op te zoeken. 

Wat moet ik doen als ik wel in therapie wil?

Created with Sketch.

We spreken regelmatig mensen die zich afvragen hoe zij zich kunnen aanmelden voor therapie. Of die dat uitstellen, omdat ze bang zijn dat ze daarvoor naar de huisarts moeten, of dat therapieën niet door gaan vanwege Corona. Huisartsen doen echter veel telefonische consulten en kunnen je elektronisch doorverwijzen, en veel therapieën worden online opgestart en voortgezet. Er zijn in de regel twee routes die je kunt volgen om je aan te melden voor therapie/psychologische hulp: 

  1. Vergoed door je verzekering: In dit geval moet je naar je huisarts (of telefonisch consult) voor een verwijsbrief, waarmee je naar een psycholoog of andere professional kan die contracten heeft met jouw zorgverzekeraar (daar kan de psycholoog je over informeren). Dan wordt (na betaling van je eigen risico) de zorg vergoed vanuit je (basis)verzekering.
  2. Zelf betalen: Wanneer je het zelf kunt betalen en niet via huisarts/verzekering wilt, kan je direct een psycholoog benaderen en dit aangeven. Dan heb je geen verwijsbrief of iets dergelijks nodig en vergoed je de therapie uit je eigen zak. 


Kom je er niet helemaal uit? Ook hier helpen we je graag bij; stuur ons dan een bericht via het contactformulier, dan bellen we je om je hierin wegwijs te maken. 

Ik wil graag ook mijn steentje bijdragen. Waar kan dat? 

Created with Sketch.

Je kunt je op allerlei plekken nu opgeven om op verschillende manieren bij te dragen. Google en social media zijn je beste vriend om initiatieven in je buurt te vinden. Het Rode Kruis doet veel, ook via het platform Ready2Help. Kijk daarnaast in de FAQ's bij de lijstjes telefoonlijnen en praktische hulpinstanties. 

Zoekt het Bel-me-wel-register vrijwilligers?

Created with Sketch.

Kijk bij de pagina "helpen" voor meer informatie over hoe je het Bel-me-wel-register kunt steunen.