Wat kan ik van zo'n belletje verwachten?

Het uitgangspunt is ingaan op wat jij nodig hebt. Is dat puur spuien, een luisterend oor, je verhaal kwijt kunnen? Dan doen wij ons best goed naar je te luisteren. Wil je juist wat concreter advies, over hoe je met dingen om kan gaan in deze tijd, zoals de constante nieuwsstroom, muren die op je afkomen, stress, een lastige situatie thuis, of je werk dat ontzettend zwaar is? Dan geven we je advies, zodat je zelf weer verder kunt. Wat je behoefte ook is: je kunt van ons verwachten dat wij ons best doen er voor jou te zijn, dat we je serieus nemen en niet zullen oordelen over waar je mee zit. We vinden het al fantastisch dat je het met ons deelt, want dat is vaak al niet gemakkelijk.

Waar zijn de gesprekken niet voor bedoeld?

De gesprekken zijn géén therapie, en zijn daar ook geen vervanging voor. Ook worden er géén medische adviezen gegeven (bel hiervoor je huisarts, of check info van het RIVM, de WHO of de Rijksoverheid; zie ook de FAQ's voor deze informatie). Ook vinden de gesprekken niet direct plaats maar wordt er een afspraak met je gemaakt. Als je niet zo lang kunt of wilt wachten, staat er bij de FAQ's ook een lijst met andere lijnen die je (in ieder geval doordeweeks) direct zelf kunt bellen.  


 

Concreet:

  • Na het invullen van het contactformulier, mailen we binnen 24 uur terug met een voorstel voor een gesprek
  • We bellen je op de afgesproken dag en tijdstip anoniem op 
  • De gesprekken duren maximaal 30 minuten en zijn geheel kosteloos.


Privacy

Ondanks dat de gesprekken geen therapie zijn, hanteren wij de beroepscode voor psychologen. De basisprincipes hiervan zijn dat je je als professional verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig gedraagt. Dit heeft betrekking op de gesprekken en op hoe er met je gegevens om wordt gegaan.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Je gegevens (email, telefoonnummer, naam (al mag je ook een anonieme naam insturen)), worden niet gedeeld met andere partijen en uitsluitend gebruikt om jou op het afgesproken moment te bellen. De emails worden na afronding van het gesprek, tenzij er een tweede gesprek wordt afgesproken, verwijderd en ook niet door anderen dan door ons gelezen. Ook de inhoud van wat besproken wordt, blijft binnen de muren van jouw kamer en de onze en zal niet worden gedeeld met anderen.

Zie voor verdere informatie de privacyverklaring. Tot slot is het advies om cookies te weigeren.