Wie belt me dan?


Goed dat je het vraagt. Het register is opgezet door Saisha Partiman (30), psychologe van beroep. Saisha geeft vooral gezinstherapieën, maar werkt ook één op één met mensen. Hoewel ze alleen met het register begonnen is, staat er inmiddels een team van psychologen klaar om iedereen te kunnen bellen, omdat het register (gelukkig) veel mensen weet te bereiken! Hieronder kun je meer lezen over het team en onze motivatie. 
Meet the team

(van links naar rechts)


Katja (30) is forensisch orthopedagoog. Katja werkt met jongeren en (jong)volwassenen en werkt vooral één op één in therapie met hen samen. Over haar motivatie om bij het register te werken vertelt ze: "Emoties zijn belangrijk en mogen er zijn. Probeer te accepteren dat ze er zijn en stop ze niet weg. Praat erover.Tijdens de corona crisis ervaren veel mensen emoties als angst en somberheid, of ze merken dat ze zich eenzaam of lusteloos voelen. Ik vind het belangrijk dat we er voor elkaar zijn en naar elkaar luisteren. Het is ontzettend moedig als mensen hulp durven te vragen om over deze emoties en gevoelens te praten. Als psycholoog help ik deze mensen graag door naar ze te luisteren of samen te bespreken welke handvatten zij nodig hebben."

Meike is 32 jaar en werkt als psycholoog. Ze is vrijwilliger bij het Bel-me-wel-register geworden, omdat ze het in deze gekke tijd maar eigenlijk altijd belangrijk vindt dat mensen de mogelijkheid hebben dat iemand er voor ze is, wanneer zij een luisterend oor of tips kunnen gebruiken. "Wat ik zo mooi waardeer in dit initiatief, is dat je op een hele laagdrempelige en respectvolle wijze je met iemands belevingswereld verbindt. Het is bijzonder hoe divers de vragen en onderwerpen zijn waarmee mensen komen."

Anna is psycholoog en werkt al jaren met gezinnen, kinderen en jongeren. "Contact maken is het belangrijkste wat je kunt doen. Ik luister en heb een open blik en ben gericht op het positieve, zonder de knelpunten te omzeilen." Ze vindt het belangrijk om er in deze tijden, waarin mensen het zwaarder kunnen hebben dan anders, voor mensen te kunnen zijn en doet dat graag via het Bel-me-wel-register.

Rosa (links) is psychotherapeute en GZ-psycholoog. Ze was een van de eersten die zich aanmeldden als vrijwilliger voor het Bel-me-wel-register. Met al haar ervaring en kunde wilt ze graag mensen bijstaan. "Tijdens de corona periode kan er van alles worden opgeroepen (gedachten, emoties, herinneringen aan verlies, ziekte, angst en onzekerheid) bij een ieder. Het raakt aan onze kwetsbaarheid. Als er wezenlijke dingen worden geraakt is dit altijd verbonden aan een behoefte: bijvoorbeeld de behoefte aan verbinding, en even gehoord worden kan al waardevol zijn. Het Bel-me-wel-register kan op een laagdrempelige manier via deze weg van betekenis zijn."

Kiki is 30 jaar en werkt als psycholoog in Amsterdam, met gezinnen, jongeren en jongvolwassenen, die met zichzelf of elkaar in de knoop zijn geraakt. Ze denkt dan ook graag mee met mensen over hoe ze die knopen kunnen ontwarren. Ze ziet het Bel-me-wel-register als een goede manier om in deze tijd te voorkomen dat nieuwe knopen ontstaan of te strak worden om eruit te halen.

(Van links naar rechts)

Marlous is een ervaren systeemtherapeut. Ze werkt al jaren met gezinnen en stellen die met elkaar in de knoop zitten en weet als geen ander hoe belangrijk het is om je gesteund en niet alleen te voelen, helemaal nu. Dat drijft haar ook als vrijwilliger: "Ik geloof in de kracht van steun en dat die in veel verschillende vormen bestaat, en dat niemand zonder kan of zou moeten zijn." Via het Bel-me-wel-register biedt zij je graag die steun en denkt ze met je mee over hoe je die in je eigen omgeving kan vinden, als je die kwijt bent. 

Ook Maud is naast een ervaren psycholoog systeemtherapeut en zich aan het specialiseren in relatietherapie. Over haar motivatie om als vrijwilliger bij het Bel-me-wel-register te werken, vertelt ze dat "In crisis tijden als bij Corona is het soms moeilijk om jezelf en elkaar te geven wat je nodig hebt. Ik wil mensen helpen weer wat dichter bij zichzelf en elkaar te komen."

En laatste in de rij is Tansingh, psychotherapeut van beroep. Normaliter werkt hij maanden of zelfs jaren met mensen. Hij ervaart de gesprekken van 30 minuten voor het Bel-me-wel-register als bijzonder en waardevol. "Je kunt mensen helpen zaken op een rijtje te krijgen en ze net die ene tip te geven waarmee ze weer verder kunnen. Het allerbelangrijkste is dat mensen zich gehoord, "gezien", gesteund en begrepen kunnen voelen in een anoniem telefoongesprek." Hij ervaart het helpen van anderen zelf ook als helend: "Als je anderen helpt, help je eigenlijk jezelf, het draagt ook aan je eigen geluk en gezondheid bij."Rosa (links) is psychotherapeute en GZ-psycholoog. Ze was een van de eersten die zich aanmeldden als vrijwilliger voor het Bel-me-wel-register. Met al haar ervaring en kunde wilt ze graag mensen bijstaan. "Tijdens de corona periode kan er van alles worden opgeroepen (gedachten, emoties, herinneringen aan verlies, ziekte, angst en onzekerheid) bij een ieder. Het raakt aan onze kwetsbaarheid. Als er wezenlijke dingen worden geraakt is dit altijd verbonden aan een behoefte: bijvoorbeeld de behoefte aan verbinding, en even gehoord worden kan al waardevol zijn. Het Bel-me-wel-register kan op een laagdrempelige manier via deze weg van betekenis zijn."

Kiki is 30 jaar en werkt als psycholoog in Amsterdam, met gezinnen, jongeren en jongvolwassenen, die met zichzelf of elkaar in de knoop zijn geraakt. Ze denkt dan ook graag mee met mensen over hoe ze die knopen kunnen ontwarren. Ze ziet het Bel-me-wel-register als een goede manier om in deze tijd te voorkomen dat nieuwe knopen ontstaan of te strak worden om eruit te halen.