Wat je hieronder vindt gaat over racisme, discriminatie, uitsluiting en het effect hiervan op de mentale gezondheid. De pagina en informatie zijn nog (lang) niet compleet, maar er is een begin. We delen hier onder bijvoorbeeld hulpbronnen en informatie die zowel hulpzoekenden als hulpverleners kunnen helpen, zoals, boeken, artikelen, social media accounts en documentaires over dit thema.

We zullen dit de komende tijd uitbreiden met tips voor het omgaan met culturele verschillen wanneer je hulp/therapie zoekt. Ook komen er tips voor therapeuten die zich willen ontwikkelen op dit vlak. Tot slot volgt er informatie over wat de effecten van racisme, uitsluiting, discriminatie en gerelateerde problemen op iemands mentale gezondheid kunnen zijn. 

Vind hier boeken, artikelen, websites, social media accounts, documentaires. Ook voor therapeuten die zichzelf willen ontwikkelen op dit vlak. 

 Hoe vind je een therapeut die cultureel competent is, en in staat is je te helpen bij deze vraagstukken? Hoe ga je hierover met je huidige therapeut in gesprek? 

 Heb je een vraag over dit onderwerp, maar vind je het antwoord hier niet terug, of heb je suggesties of opmerkingen? We horen het graag van je.